Toveren met gegevens levert informatie

Software as a Service

Home  >>  Systemen  >>  Software as a Service

Software as a Service Het in eigen beheer hebben van hard- en software geeft volledige controle, maar is vanwege de ermee gemoeide kosten slechts haalbaar voor grote organisaties. Een aantrekkelijk alternatief is dan het huren van software voor een vast bedrag per maand. De software wordt hierbij als dienst aangeboden, ook wel SaaS genoemd, Software as a Service.

Voordelen

Het volledige beheer en onderhoud ligt bij de aanbieder van de software, terwijl de afnemer exact weet waar hij financieel aan toe is. De geboden dienst is in de meeste gevallen via het internet – de cloud – te benaderen, waardoor er geen sprake is van beperkingen ten aanzien van tijd en plaats voor het gebruik van de dienst. De onbetaalde e-maildiensten van Google en Microsoft zijn bekende, goede voorbeelden van SaaS.

Witchcraft’s SaaS

Ook Witchcraft levert software in abonnementsvorm. Voor een museum in Rotterdam werd eerder al een vraag-en-antwoord systeem ontwikkeld dat later op verzoek van het museum gemigreerd is naar een cloudoplossing. De vragenlijst die voor Felitopia Kat & Gedrag werd geautomatiseerd wordt eveneens in de cloud aangeboden. Wellicht kan het huren van software ook voor uw organisatie een aantrekkelijke optie zijn, Witchcraft bespreekt graag en vrijblijvend de mogelijkheden met u.
Share Button