Bescheidenheid siert de mens, niet de website

Websites

Home  >>  Websites

Websites Ieder zichzelf respecterend bedrijf, van zelfstandig professional tot beursgenoteerde onderneming, is ondertussen digitaal aanwezig op internet middels een website. Zelfs bij een goedkoop hostingpakket is vaak software inbegrepen om zonder enige kennis van technische zaken een site op te kunnen zetten. Waarom dan nog in zee gaan met een partij die sites ontwerpt en bouwt met bovendien een factuur als gevolg?

Ambitie

Het antwoord ligt in ambitie. De gemiddelde MKB-site blinkt daar over het algemeen niet in uit en misschien is dat ook helemaal niet de bedoeling, voldoet een digitaal uithangbord met adresgegevens en een korte omschrijving van de activiteiten. Anders wordt het wanneer het doel van een website mede gelegen is in het werven van potentiële klanten en het onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Een eerste vereiste is dan een ontwerp dat de aandacht van de bezoeker weet vast te houden en nieuwsgierig maakt.

Techniek

Het ontwerp moet nadien nog een technische vertaalslag ondergaan om daadwerkelijk een website te worden. Ook bij een platform als WordPress is technische kennis hierbij onontbeerlijk, waarbij geldt ‘hoe meer, hoe beter’, omdat daarmee de controle over het eindresultaat maximaal wordt. Uiteraard is het na oplevering van de site prettig als deze goed beveiligd is en er ook bezoekers komen, zoekmachine’s spelen hierbij een belangrijke rol en zoekmachine’s houden op hun beurt weer van SEO of zoekmachineoptimalisatie. Het is een illusie te veronderstellen dat een willekeurige site met behulp van SEO binnen een week hoog in de zoekresultaten te manoeuvreren is. Het is echter wèl mogelijk om op basis van een aantal relatief eenvoudige ingrepen een website na een aantal weken zichtbaar te maken.

Kortom

Bij het leven inblazen van een eigenwijze – of: eigen wijze – website komt een groot aantal discipline’s kijken. Met ruim een kwart eeuw zeer brede ervaring in de automatisering, waarvan meer dan twee decennia met internettoepassingen, is Witchcraft hiervoor een gedegen partner die veel verkoopt, behalve gebakken lucht.
Share Button